03:44
09 juni 2023

Burgemeesters uiten zorgen over dreigende sluiting SEH’s

Burgemeesters uiten zorgen over dreigende sluiting SEH’s

Burgemeester van 29 gemeenten zijn bezorgd dat de SEH’s in regionale ziekenhuizen hun deuren moeten sluiting. Bron van zorg is het voornemen van minister Ernst Kuipers om de 45-minutennorm te schrappen en de complexe acute zorg te concentreren.

Minister Ernst Kuipers wil de hoogcomplexe acute zorg verder concentreren. Burgers zijn in zijn visie beter af als ze direct naar een ziekenhuis gaan waar een medisch team met de juiste expertise paraat staat en dat beschikt over de juiste apparatuur, zoals CT- en MRI-scans. De 45-minutennorm is volgens Kuipers een achterhaalde norm van ruim twintig jaar oud, terwijl ambulances tegenwoordig veel beter zijn uitgerust. Verder gebruikt Kuipers het argument van personeelsschaarste. Er zijn te weinig SEH-verpleegkundigen en -artsen en het is daarom noodzakelijk om ze efficiënt in te zetten.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren van lector en hoogleraar Otto Adang van de Politieacademie en de Rijksuniversiteit Groningen over maatschappelijke onrust en polarisatie? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met Jan van der Grinten, Van Doorne (oa over het online gebiedsverbod), Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *