01:03
06 februari 2023

Burgemeester Marcouch sluit twee panden vanwege drugsvondsten

Burgemeester Marcouch sluit twee panden vanwege drugsvondsten

Burgemeester Marcouch heeft afgelopen week twee panden gesloten in verband met de aanwezigheid van drugs. Het gaat om een woning aan de Johan de Wittlaan en een woning aan de Parkstraat. De sluitingen staan los van elkaar maar zijn beide onderdeel van een offensief tegen criminele activiteiten in de wijk.

De woning aan de Johan de Wittlaan werd afgelopen donderdag 2 september gesloten. Hier werd een hennepkwekerij aangetroffen van bijna 400 planten, de woning bleek geheel ingericht voor de kweek van hennep. Een kwekerij in een woonwijk brengt veel overlast en gevaar met zich mee: brandgevaar, wateroverlast, aanloop van criminele figuren en stank en schade aan woningen. Het is daarom belangrijk om hier stevig tegen op te treden. Vanuit de Arnhem-Oost aanpak is er in de kwetsbare wijk Arnhemse Broek verder extra aandacht voor ondermijnende criminaliteit, sociale problematiek en overlast.

Lees verder via arnhemsekoerier.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants, partner van het Centrum voor Studiereizen, programmaleider veiligheid bij de LOI en hoofddocent op de jaaropleiding integrale aanpak ondermijning van SBO.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *