07:26
10 december 2022

‘Boerke’ uit Someren zegt dat drugs in zijn huis zijn verstopt: ‘Ik moet nu voor alles opdraaien’

‘Boerke’ uit Someren zegt dat drugs in zijn huis zijn verstopt: ‘Ik moet nu voor alles opdraaien’

Absoluut niet. Een Somerense boer zegt niks te maken te hebben met een flink drugslab dat in zijn  loods is gevonden. Maar het Openbaar Ministerie ziet handenvol bewijs dat hij wel degelijk wist wat er speelde, al zal hij geen lid zijn geweest van de bende die er achter zat.

De man (69) noemt zich doelwit van een complot. Maanden voor zijn arrestatie  heeft ‘iemand’ drugs en ander belastend materiaal in zijn huis verstopt. ,, En nu moet ik voor alles opdraaien”, mokte hij in de rechtbank.

Lees verder via ed.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants, partner van het Centrum voor Studiereizen, programmaleider veiligheid bij de LOI en hoofddocent op de jaaropleiding integrale aanpak ondermijning van SBO.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.