12:36
23 juni 2021

Brexit: het einde van wederzijdse toegang?

Brexit: het einde van wederzijdse toegang?

Britse gemeenten hoopten dankzij de brexit verlost te zijn van de aanbestedingsregels. Inmiddels staat de deur voor wederzijdse toegang tot de aanbestedingsmarkt van de EU en het Verenigd Koninkrijk nog slechts op een kier – en kan deze zomaar dichtvallen.

Na twee jaar van brexit-onderhandelingen blijft de toekomstige relatie tussen de Europese Unie en het VK nog ongewis. Premier May krijgt de Withdrawal Agreement niet door het Britse parlement. Zonder uitstel wordt het een ‘no-deal’ op 29 maart. Op één gebied is in ieder geval wél al wat duidelijkheid. In juni van vorig jaar openden de Britten de onderhandelingen om toe te treden tot het internationale aanbestedingsverdrag, de Government Procurement Agreement (GPA).

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren als overheidsjurist over aanbesteding en over andere actuele wetten? Kom vanaf 3 april naar de HCB seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’. Met o.a. Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan) en Jolize Lautenbach (Nauta Dutilh).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 − vijftien =