03:28
09 mei 2021

Expired: Brandgevaar in vier tunnels onderzocht

Expired: Brandgevaar in vier tunnels onderzocht

Er loopt een onderzoek naar vier tunnels die na 2008 zijn opgeleverd, omdat ze niet aan alle brandwerende normen voldoen. Oorzaak is dat bij extreme brand beton van de tunnel af kan spatten. Het beton houdt daardoor minder lang stand. Dat komt omdat in de loop der jaren de samenstelling van het beton is veranderd.

Het gaat om de Ketheltunnel (A4) bij Schiedam, de Tweede Coentunnel (A10) in Amsterdam, de Willem-Alexandertunnel (A2) in Maastricht en de Salland-Twentetunnel (N35) in Nijverdal.

Bij de Gaasperdammertunnel in Amsterdam-Zuidoost worden al extra maatregelen getroffen voor de brandveiligheid. De voorbereidingen daarvoor zijn in volle gang. Tot de ingreep behoort in ieder geval het aanbrengen van hittewerende bekleding, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat desgevraagd weten. Over de kosten kan nog niets worden gezegd. Momenteel vindt overleg plaats met overheden en de opdrachtnemer van de bouw van de tunnel. De reparaties zullen klaar zijn als de tunnel in 2020 open gaat en zouden niet voor vertragingen zorgen.

Lees verder via ad.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

20 − zeventien =