12:00
06 februari 2023

Brand in Den Haag legt misstanden bij arbeidsmigranten bloot: ‘Wij hebben vaak geen zicht op wie waar woont’

Brand in Den Haag legt misstanden bij arbeidsmigranten bloot: ‘Wij hebben vaak geen zicht op wie waar woont’

Na een grote brand in Den Haag bleken arbeidsmigranten te dicht opeengepakt te leven. Zulke problemen in de gaten houden is lastig, zegt wethouder Martijn Balster. Niet voor niets houdt Den Haag een steekproef om woningen te controleren.

‘We troffen mensen aan die ons smeekten om naar het werk vervoerd te worden, omdat ze bang waren hun baan te verliezen’, herinnert de wethouder van Wonen, Wijken en Welzijn zich de ochtend na de brand. 23 woningen aan de Wouwermanstraat, een winkel en een moskee werden getroffen door de brand, die woedde in de nacht van donderdag 20 mei. Niemand raakte gewond.

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 3-daagse HCB Cursus die start op 4 november 2022 met oa Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Werner van Herle. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *