05:42
06 december 2023

Bob Hoogenboom : ‘Als ik minister van justitie word, pak ik alles anders aan’

Bob Hoogenboom : ‘Als ik minister van justitie word, pak ik alles anders aan’

Alles wat ons overkomt kunnen wij samen opvangen. In de Politiecolumn stelt Bob Hoogenboom zich een nieuwe minister van Justitie voor die consequent een positief beeld van veiligheid zal geven. En nog veel meer.

Als ik minister word dan is de grondgedachte van mijn beleid het begrip positieve veiligheid. Veiligheid heeft ten onrechte een negatieve betekenis gekregen. Er is een beeld ontstaan van onnozelheid en gebrek aan kwaliteit. Incidenten zijn de maat der dingen geworden.

Ik ben niet blind voor kwalen en feilen binnen de rechtshandhaving. Maar wij zijn vergeten dat de veiligheid van ons voedsel, digitale banktransacties, internetgebruik, reizen en deelnemen aan grootschalige publieke evenementen mede wordt verzekerd door een fijnmazig geheel van controles, toezicht en interventies.

Lees verder via NRC – Bob Hoogenboom : ‘Als ik minister van justitie word, pak ik alles anders aan’

 

Meer leren over een persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag.

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *