06:51
24 mei 2022

Bob Hoogenboom : ‘Als ik minister van justitie word, pak ik alles anders aan’

Bob Hoogenboom : ‘Als ik minister van justitie word, pak ik alles anders aan’

Alles wat ons overkomt kunnen wij samen opvangen. In de Politiecolumn stelt Bob Hoogenboom zich een nieuwe minister van Justitie voor die consequent een positief beeld van veiligheid zal geven. En nog veel meer.

Als ik minister word dan is de grondgedachte van mijn beleid het begrip positieve veiligheid. Veiligheid heeft ten onrechte een negatieve betekenis gekregen. Er is een beeld ontstaan van onnozelheid en gebrek aan kwaliteit. Incidenten zijn de maat der dingen geworden.

Ik ben niet blind voor kwalen en feilen binnen de rechtshandhaving. Maar wij zijn vergeten dat de veiligheid van ons voedsel, digitale banktransacties, internetgebruik, reizen en deelnemen aan grootschalige publieke evenementen mede wordt verzekerd door een fijnmazig geheel van controles, toezicht en interventies.

Lees verder via NRC – Bob Hoogenboom : ‘Als ik minister van justitie word, pak ik alles anders aan’

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.