04:16
28 september 2022

Blog Fenna Kruijsse – De natuur als pedagoog

Blog Fenna Kruijsse – De natuur als pedagoog

Natuur verwondert, maakt creatief, zorgt voor beweging en is overal aanwezig. Naast beeldend materiaal zoals verf, klei en wol zie ik de natuur als een fantastische inspiratiebron om kinderen creatief bezig te laten zijn en hen te ondersteunen in hun ontwikkeling. Natuur is de plek om creatieve processen te laten ontstaan. Daarom wijd ik deze blog aan een andere passie van mij: natuur en kinderen.

In 2016 ben ik op een studiereis geweest naar Denemarken. Daar heb ik met een groep internationale deelnemers diverse Forest Kindergartens, ofwel natuur kinderopvanglocaties, bezocht. Daar leerden we over de specifieke pedagogische aanpak. In mijn eigen woorden; de natuur als pedagoog.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Kom 31 naar Rudolf Magnus in Utrecht en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.