10:41
04 oktober 2022

Bevoegdheden nodig voor effectieve aanpak criminaliteit

Bevoegdheden nodig voor effectieve aanpak criminaliteit

De burgemeesters van Utrecht en Amsterdam hebben duidelijk gemaakt dat we bij de bestrijding van georganiseerde misdaad moeten inzetten op de aanpak van criminele geldstromen. Dat het kabinet in de miljoenennota opneemt dat het een cruciale opgave is om criminele geldstromen aan te pakken en de lokale overheid daarbij een rol moet nemen, is een keerpunt in de aanpak van de georganiseerde criminaliteit. Hierbij is het essentieel dat lokale bestuursorganen de benodigde bevoegdheden krijgen om dit geld effectief aan te wenden.

Jaarlijks wordt er in Europa 110 miljard euro witgewassen. Ruim 34 miljard daarvan wordt geïnvesteerd in vastgoed. Nederland vertegenwoordigt daarbij een totaal van 18 miljard euro, waarvan bijna 6 miljard in het vastgoed wordt witgewassen.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.