11:58
09 december 2022

Bescherm inwoners en ondernemers tegen cybercriminelen

Bescherm inwoners en ondernemers tegen cybercriminelen

Vorig jaar werd bijna 1 op de 5 mensen slachtoffer van online delicten of incidenten. Gemeenten hebben een rol in het beschermen en weerbaar maken van inwoners en ondernemers hiertegen. In aflevering 4 van de Cyber Sessions vertellen (ervarings)deskundigen wat gemeenten kunnen doen.

Wie zit er aan het stuur?
Bij een inbraak is het vanzelfsprekend dat de gemeente een rol heeft, maar is dat net zo duidelijk vastgelegd bij gedigitaliseerde criminaliteit en cybercrime? Daarover gaat host Rogier Elshout in gesprek met Iris Meerts, burgemeester van de gemeente Wijk bij Duurstede en Leonora Buis-Meulmeester, beleidsadviseur bij VeiligheidsAlliantie regio Rotterdam (VAR). In dit samenwerkingsverband is cybercrime voortvarend opgepakt.

Lees verder via vng.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als cybercime,  mensenhandel, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa dr. Remco Spithoven, prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.