11:56
09 december 2022

Belgische politie pakt ‘opvallend veel’ Nederlanders op in Antwerpse haven

Belgische politie pakt ‘opvallend veel’ Nederlanders op in Antwerpse haven

In de haven van Antwerpen zijn deze maand “opvallend veel” Nederlandse criminelen opgepakt, melden justitie en politie in België. In oktober werden vooralsnog 25 zogenoemde uithalers gearresteerd. Van hen hadden er 22 de Nederlandse nationaliteit, schrijven het Belgische Openbaar Ministerie en de landelijke politie in een gezamenlijk persbericht.

Uithalers proberen gesmokkelde drugs uit zeecontainers te halen. Ze worden vaak betrapt als ze inbreken op het haventerrein. “Uithalers zijn de laagste trede van de ladder binnen de criminele organisatie, maar ze spelen wel een cruciale rol bij de internationale smokkel van verdovende middelen”, aldus het Belgische OM.

De Nederlandse uithalers kunnen in België veroordeeld worden tot een celstraf van maximaal vijf jaar. Ze moeten vervolgens in Nederland hun straf uitzitten.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.