07:28
24 juli 2021

Belastingen in Utrecht gaan omhoog zodat gemeente kan blijven investeren

Belastingen in Utrecht gaan omhoog zodat gemeente kan blijven investeren

De belastingen in Utrecht gaan volgend jaar omhoog zodat de gemeente kan blijven investeren en de begroting sluitend kan krijgen. Volgens het college is het extra geld nodig voor het herstel van de stad en haar inwoners na de coronacrisis. Bezuinigingen op de begroting zou volgens de gemeente juist meer kapot maken.

Dat blijkt uit de voorjaarsnota die de gemeente Utrecht heeft gepresenteerd. Dit is een document waarin beschreven wordt hoe het met het huishoudboekje van de gemeente ervoor staat. Dit jaar is er veel aandacht voor de coronacrisis.

Die crisis zorgt namelijk voor een hoop extra kosten. Daarbij wil de gemeente Utrecht juist investeren om de stad er sterker uit te krijgen. Wethouder Anke Klein zegt daarover: “Als gemeente staan we voor een groot financieel vraagstuk. We willen sneller en sterker uit de crisis komen. Als we in crisistijd snijden in voorzieningen zoals onze dienstverlening of onderhoud en kwaliteit van de openbare ruimte draagt dat niet hieraan bij. Utrecht moet een fijne plek blijven om te wonen, werken en ontspannen.”

Lees verder via duic.nl

Leren over een preventieve aanpak van ondermijning? Kom 9 juni naar het HCB Seminar De Veilige Gemeente 2021 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × twee =