06:45
19 september 2021

Basis voor lezen en schrijven begint al in de kinderopvang

Basis voor lezen en schrijven begint al in de kinderopvang

Als je kinderen al in de kinderopvang kennis laat maken met lezen en schrijven dan help je mee aan de preventie van laaggeletterdheid in Nederland. Dit meldt Kinderopvangtotaal.
Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook belangrijk voor de ontwikkeling van het kind. Het draagt bij aan het taalgevoel en het stimuleert de spraakontwikkeling. Kinderen raken, alleen al door te luisteren naar een verhaal, vertrouwd met de taal en het prikkelt hun fantasie. De basis wordt hiervoor gelegd in de kinderopvang, aldus Brancheverenging Maatschappelijke Kinderopvang.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Meer leren van Thecla GoossensLoes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 13 oktober.

Of kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien − 3 =