09:21
21 april 2024

Apple geeft, na grote druk, toe aan eisen ACM in App Store-zaak

Apple geeft, na grote druk, toe aan eisen ACM in App Store-zaak

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) en Apple hebben overeenstemming bereikt in een slepende zaak over de App Store. Dat laat de ACM weten aan de NOS.

Omdat de techgigant voorstellen gedaan heeft die nu wel voldoen aan de eisen, zal de toezichthouder geen nieuwe boete opleggen. Eerder werd hier wel toe besloten omdat Apple niet meewerkte. De ACM legde tien keer een dwangsom op van 5 miljoen euro, oplopend tot 50 miljoen euro.

De zaak draait om de positie van dating-apps in de Nederlandse App Store. In de ogen van de ACM maakt Apple misbruik van zijn macht. Dating-apps, zo stelt de toezichthouder, moeten de mogelijkheid krijgen consumenten andere betaalopties aan te bieden. Apple moest hiertoe voorstellen indienen.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over Next Level toezicht in de praktijk? Kom naar de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2022 met nog seminars op 17 juni en op 7 juli met Theodor Kockelkoren (Sodm), prof. dr. Muel Kaptein (Erasmus Universiteit) en Paul van Dijk, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *