08:28
06 februari 2023

Angstige bewoners vakantiepark Beekbergen zien vermogen verdampen: ‘We worden schandalig behandeld!’

Angstige bewoners vakantiepark Beekbergen zien vermogen verdampen: ‘We worden schandalig behandeld!’

Herrie op De Hertenhorst. Het zou onderhand een titel van een documentaire kunnen zijn. Want sinds de familie Poelman het vakantiepark in Beekbergen rond de jaarwisseling overnam, is er heibel in de tent. Mensen die op het park wonen vragen de gemeente en politie om tussen de partijen te springen.

Fluitende vogels. Dat is het enige wat je deze doordeweekse ochtend hoort bij het betreden van De Hertenhorst. Maar een man die met een kettingzaag een van de vele nieuwe houten palen bijwerkt, verbreekt de serene stilte. In dat moment schuilt symboliek.

De facelift van het vakantiepark, waarbij er ook korte metten gemaakt wordt met permanente bewoning, veroorzaakt namelijk veel onrust. Op een deel van het grote terrein woonden mensen het jaar rond. In een eigen of een gehuurd chalet. Dat mag officieel niet, maar werd gedoogd door de vorige beheerder en – kennelijk – de gemeente.

Lees verder via destentor.nl 

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 22 juni bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *