06:28
31 juli 2021

Aleid Wolfsen (AP): “De zorgsector is welwillend om datalekken te melden”

Aleid Wolfsen (AP): “De zorgsector is welwillend om datalekken te melden”

In de centrale hal van het kantoor van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) in Den Haag staat een cameraploeg. De telefoon staat al de hele ochtend roodgloeiend. Aanleiding is de melding van een datalek in het Haga-ziekenhuis. Tientallen medewerkers van het Haagse ziekenhuis zouden volgens een klokkenluider ongeoorloofd het medische dossier van Samantha de Jong, beter bekend als reality-ster Barbie, bekeken hebben. Tussen de bedrijven door vinden we een geschikt moment om met Aleid Wolfsen, voorzitter van de AP, te spreken over privacy, datalekken en de impact van nieuwe Europese wetgeving op de zorgsector.

De Autoriteit Persoonsgegevens is de Nederlandse instantie die toezicht houdt op de naleving van de wettelijke regels voor bescherming van persoonsgegevens. Met al het nieuws rondom privacy en data – zoals camera’s in de kleedkamer van een sauna, de ophef rond Cambridge Analytica en Facebook, en de ongeoorloofde gegevensverzameling van Microsoft – staat de AP meer dan ooit tevoren in de publieke belangstelling.

Lees verder via smarthealth.nl

Meer leren over privacy en gegevensbescherming in de kinderopvang, basisonderwijs en kindcentra? Bezoek dan het Nieuwspoort Seminar ‘AVG-Proof in 10 kwartier’, start 14 juni.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 + 11 =