06:44
16 juli 2024

Al meer dan 60 verdachten opgepakt in de strijd tegen drugs, zegt Antwerpse burgemeester Bart De Wever

Al meer dan 60 verdachten opgepakt in de strijd tegen drugs, zegt Antwerpse burgemeester Bart De Wever

Sinds de opflakkering van het drugsgeweld in Antwerpen vorig jaar zijn er al meer dan 60 verdachten opgepakt, het gros daarvan Nederlanders. Dat heeft burgemeester Bart De Wever (N-VA) gezegd in de Antwerpse gemeenteraad.

Het drugsgeweld in en rond Antwerpen blijft de gemoederen beroeren. “In 2022 zijn er meer dan 75 gewelddadige incidenten geweest”, zegt burgemeester Bart De Wever (N-VA) in de Antwerpse gemeenteraad.

Sinds de opflakkering van het drugsgeweld in Antwerpen vorig jaar zijn al 61 verdachten opgepakt, zegt De Wever ook. 48 van hen waren Nederlanders. Vorige week werden nog 6 verdachten opgepakt, waardoor volgens De Wever aanslagen voorkomen zijn.

Lees verder via vrt.be

Meer leren van prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. A.E. (Jon) Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Janine Janssen, dr. Remco Spithoven en dr. Hans Moors en samen reflecteren als burgemeester, hoofd van politie, hoofd openbare orde en veiligheid of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ op locatie Koninklijk Instituut Van Ingenieurs te Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *