01:12
17 juni 2021

Aboutaleb: met Antwerpen praten over criminaliteit

Aboutaleb: met Antwerpen praten over criminaliteit

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb gaat binnenkort met zijn collega in Antwerpen en de Belgische justitie praten over de aanpak van criminaliteit. De handel in drugs en ondermijning in beide steden lijkt nauwverbonden met elkaar.

”We willen maatregelen nemen en afspraken maken om een waterbedeffect te voorkomen”, vertelde de burgemeester woensdagochtend bij het ondernemersontbijt.

Rotterdam krijgt van het Rijk 5 à 6 miljoen euro om ondermijning, waar onder- en bovenwereld zich met elkaar vermengen, te bestrijden. Aboutaleb: ”Maar dat geld is tijdelijk. Ik heb recent met de minister van financiën gesproken over een structurele aanpak. Ik ben er van overtuigd dat we dan jaarlijks honderden miljoenen euro’s aan crimineel geld kunnen ophalen”, zegt Aboutaleb.

Lees verder via rijnmond.nl

Wat kunnen Nederland en België nog meer van elkaar leren op het gebied van veiligheid en criminaliteitsbestrijding? Kom vanaf 10 oktober luisteren naar en leren van topsprekers uit België en Nederland waaronder Steven De Smet, Hans Boutellier, Elke Devroe, Ira Helsloot en Marc Schuilenburg. Kijk voor het programma en de inschrijfmogelijkheid op HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × een =