07:17
20 mei 2022

Aanpak van criminaliteit: ‘Rijdt werkloze buurman in dure auto? Meld het!’

Een campagne tegen ondermijnende criminaliteit: Inwoners van politiedistrict Maas en Leijgraaf opgeroepen om verdachte situaties te melden. UDEN/LANDERD/BOEKEL – Alle inwoners van het politiedistrict Maas en Leijgraaf krijgen deze week een brief van hun burgemeester. In de brief worden zijn opgeroepen om verdachte situaties in hun omgeving te melden. Onder andere Uden, Landerd en Boekel hopen met de campagne meer grip te krijgen op de ondermijnende criminaliteit.

Lees verder via BD.nl

1 comment

 • Hulde dat de burger aangespoord wordt om verdachte zaken te melden bij de politiel de houding van ‘het is niet mijn probleem’ moet weg want als criminelen ongestoord hun gang kunnen gaan, is het einde zoek.

  Maar dat valt niet te rijmen met de uitspraak van de Rechtbank dat criminelen hun met illegale activiteiten verworven miljoenen mogen behouden omdat het Openbaar Ministerie een nalatige en diffuse handelwijze is verweten.

  https://nos.nl/artikel/2192688-bendeleden-mogen-drugsgeld-houden-door-fouten-om.html

  De politie en OM kampen met een chronisch tekort aan capaciteit. Hierdoor worden strafzaken geseponeerd, onderzoeken niet uitgevoerd en verliest de burger het vertrouwen in de rechtstaat.

  Nogmaals hulde voor ieder initiatief om de misdaad aan te pakken maar dan moet de politiek ophouden met het financieel uitkleden van de politie en het OM.

  Reply

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.