04:52
06 december 2023

Zzp’ers binnen de sector zorg en welzijn werken vooral in de kinderopvang

Zzp’ers binnen de sector zorg en welzijn werken vooral in de kinderopvang

Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat dat de meeste zzp-uren binnen de sector zorg en welzijn in de kinderopvang worden gemaakt. Gemiddeld werken zzp’ers in zorg en welzijn 32 uur. In de kinderopvang wordt met bijna 42 uur gemiddeld de meeste uren per week gemaakt door zelfstandigen.

De meeste zorgzzp’ers werken in de kinderopvang. Daarna zijn plekken als de jeugdzorg en verpleging populair onder zelfstandige zorgmedewerkers. Opvallend aan de cijfers is dat 94% van de zorgzzp’ers eerder in loondienst werkte en dat 9% van de zzp’ers liever als werknemer zou werken. De redenen die ze het meest noemen: financiële en sociale zekerheid. Alleen in de kinderopvang was het beter kunnen combineren van werk en privé de meest genoemde reden.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 20 maart naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2024’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. U ontvangt als deelnemer het boek van Hans van der Loo en Patrick Davidson ‘Teaming – De nieuwe realiteit van samenwerken’.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *