03:55
29 november 2023

Zwerfvalaanpak – Amsterdammer klaagt vaak over vuile stad

Amsterdammers klagen vaker dan gemiddeld bij de gemeente over de openbare ruimte. Vooral zwerfvuil en afval zijn een bron van ergernis: bijna de helft van de klachten gaat daarover. Waar per honderd Nederlanders in het afgelopen jaar negen klachten werden ingediend, werd er door Amsterdammers dertien keer geklaagd. Het grootste punt van ergernis zal Amsterdammers niet verbazen: dat is de vieze stad. Maar liefst 43 procent van de klachten richt zich op afval of zwerfvuil.

Ook in de rest van Nederland is dat de belangrijkste reden om bij de gemeente te klagen, maar relatief gezien ligt het aantal klachten over de troep in de rest van het land wel een stuk lager: 29 procent van alle belletjes, appjes en mails met klachten over de openbare ruimte naar gemeenten gaat over deze ergernis.

RTL Buurtfacts publiceerde zaterdag een overzicht van de klachten die vorig jaar werden ingediend bij 217 gemeenten. De redactie vroeg die gegevens zelf op bij de lokale besturen.

Uit de publicatie blijkt dat Amsterdammers zich meer dan andere Nederlanders ergeren aan overlast op straat en de handhaving daarvan. Na afval en zwerfvuil is dit het grootste punt van ergernis. Groen, water, riolering en wegen zijn voor Amsterdammers dan weer minder een ergernis dan voor andere landgenoten.

Bron : Parool

Lees verder via Gemeente Schoon – Zwerfvalaanpak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *