07:55
23 mei 2024

Zorgen om groeiend ‘grijs oppascircuit’ zonder toezicht van de GGD’s

Zorgen om groeiend ‘grijs oppascircuit’ zonder toezicht van de GGD’s

Brancheorganisatie voor gastouders Nysa waarschuwt voor het ‘grijze oppascircuit’ waarbij mensen zonder toezicht hun diensten aanbieden. Door de grote vraag naar kinderopvang, groeit de vraag naar oppasouders. Door het gebrek aan toezicht kon een 24-jarige man uit Schagen die zichzelf als oppas aanbod op Marktplaats, kinderen misbruiken. Dit meldt Kinderopvang Totaal.

De man bood zich vier jaar lang, tussen 2019 en eind mei 2023, aan via Marktplaats. Hij had een “aantrekkelijk tarief” en wekte vermoedelijk vertrouwen bij de ouders door foto’s waarop hij te zien is in een politie-uniform. Hij is echter nooit in dienst geweest bij de politie. De man as oppas bij ten minste elf gezinnen met baby’s en peuters door heel Nederland. Hij zou in zeker één gezin ontuchtige handelingen hebben uitgevoerd en daar beelden van hebben gemaakt.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Op 4 oktober vindt de 7e editie plaats van het jaarlijks HCB Seminar Checklist Kinderopvang, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met medewerking van dr. IJsbrand Jepma, Senior onderzoeker/adviseur bij Sardes en bij de Landelijke Kwaliteitsmonitor Kinderopvang (LKK)Dorien Vader, directeur van Campus Columbus, het eerste erkende Dalton Kindcentrum voor Nederland, Kelly Libregts, dagvoorzitter en inleider en Jaap Tulp, mede-eigenaar en adviseur bij Helder & van Pas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *