10:11
30 november 2021

Zorgen om besmettingen basisscholen: ‘Hier liggen ouders wakker van’

Zorgen om besmettingen basisscholen: ‘Hier liggen ouders wakker van’

Door het hoge aantal besmettingen onder basisschoolleerlingen sluiten steeds meer scholen tijdelijk hun deuren. De besmettingen kunnen voor de meeste kinderen geen kwaad, maar op scholen geeft een coronabrandhaard wel veel onrust, vertellen een basisschooldirecteur, een medewerker en ouders. Niet in de laatste plaats omdat kinderen ook volwassenen kunnen besmetten.

Op basisschool De Laak in Wamel, bij Tiel, ging het hard. Vorige week maandag kreeg directeur Wencke Müskens te horen dat een leerling positief was getest. Op woensdag waren dat er al meer, en de bron van de besmettingen was niet duidelijk. “In overleg met de GGD heb ik toen besloten om de groep waar die leerlingen in zitten naar huis te sturen. Maar daarna kregen we nog meer meldingen. In het weekend moest er nog een groep in quarantaine.”

Lees verder via nos.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier × vier =