03:02
25 januari 2022

‘In ruim 130 gemeenten ligt zelfbewoningsplicht bestaande huizen op tafel’

‘In ruim 130 gemeenten ligt zelfbewoningsplicht bestaande huizen op tafel’

Zeker 130 gemeenten overwegen om na 1 januari een zelfbewoningsplicht in te stellen voor bestaande huizen die worden verkocht. Dat blijkt uit een enquête die de Volkskrant naar alle gemeenten stuurde.

Het varieert hoe ver de plannen gevorderd zijn; sommige gemeenten hebben al een concrete regeling voorgesteld, andere hebben een onderzoek aangekondigd. Met een zelfbewoningsplicht moeten beleggers het moeilijker krijgen op de woningmarkt. Zij drukken gewone kopers vaak weg, om huizen dan snel weer door te verkopen of voor hoge prijzen te verhuren.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag (of online via MS Teams als fysieke bijeenkomsten nog niet mogelijk zijn). Met Andy Clijnk, Programmamanager leefbaarheid en veiligheid, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Kris Renckens, Directeur Veiligheid, Stad Antwerpen, Frank van Summeren, adviseur zorg en veiligheid bij RONT Management Consultants en Ben van der Hoeven, Programmamanager ondermijning, Gemeente Utrecht.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

14 − een =