08:45
27 juni 2022

Zorgbranches en brandweer bundelen krachten

Zorgbranches en brandweer bundelen krachten

De Vereniging Gehandicaptenzorg Nederland (VGN) is samen met zorgbranches en Brandweer Nederland het programma De Zorg Brandveilig gestart, zo meldt het CCV. Een belangrijk onderdeel van het programma is de website www.dezorgbrandveilig.nl.
Minister Edith Schippers van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) onderstreepte tijdens de presentatie het belang van aandacht voor brandveiligheid in de zorg. Brandveiligheid is volgens haar zo vanzelfsprekend dat we ervan uit dat dit in Nederland altijd wel goed zit, ondanks dat we een aantal heel nare incidenten hebben gehad. “We moeten alles op alles zetten om dat te voorkomen.” Schippers zegde toe De Zorg Brandveilig waar nodig financieel te blijven steunen.

Nieuwe databank
Tijdens de presentatie van het programma werd de databank www.dezorgbrandveilig.nl gepresenteerd. Deze online kennisbank verzamelt de meest actuele inzichten over risicogestuurde brandveiligheid in de zorg. De Zorg Brandveilig is een programma van ActiZ, GGZ Nederland, NFU, NVZ en de VGN, verenigd in de Brancheorganisatie Zorg (BoZ), en Brandweer Nederland. Het programma wordt ondersteund door het ministerie van VWS.

 

Lees verder via Beveiligingnieuws – Zorgbranches en brandweer bundelen krachten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.