11:07
10 april 2021

‘Zo’n malafide ondernemer komt er niet mee weg’

‘Zo’n malafide ondernemer komt er niet mee weg’

Gemeenten kunnen zelf veel meer doen dan ze denken bij de bestrijding van ondermijnende criminaliteit, vindt Heidie Pols, coördinator van het Haags Economisch Interventie Team. Pionieren loont daarbij. “We proberen nieuwe tactieken uit en onderzoeken nieuwe branches en bevoegdheden.”

Wat maakt uw werk aantrekkelijk?
“Ik zie direct resultaat van mijn werk en dat is mooi. Als we controles doen, weet ik nog diezelfde avond de uitkomst ervan. Na een paar weken is ook bekend wat de opvolging is, zoals het intrekken van een vergunning. Wij zijn effectief in het streven naar een rechtvaardige economie, door oneerlijke concurrentie aan te pakken.”

Lees verder via ccv-secondant.nl

Meer leren van Heidie Pols? Op 14 november verzorgt ze samen met Shanna Mehlbaum het college ‘Coalities tegen ondermijning’ in de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ die start op 31 oktober in Den Haag. Verder met prof. dr. Hans Boutellier (VU, Verwey Jonker Instituut), prof. dr. Bob Hoogenboom (Nyenrode, VU) , burgemeester Lieke Sievers (Gemeente Edam-Volendam), Marnix Eijsink-Smeets (Hogeschool Inholland) en Arnout de Vries (TNO). Lees er meer over op de website van het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *