04:03
03 juli 2022

Zo krijgen arbeidsmigranten uit de kassen toch een prik

Zo krijgen arbeidsmigranten uit de kassen toch een prik

Er werken zo’n half miljoen arbeidsmigranten in Nederland, maar die zijn lang niet allemaal gevaccineerd. Het is lastig hen te bereiken; ze beheersen de taal niet altijd goed en staan vaak niet ingeschreven bij de gemeente. Daarom werken de GGD Haaglanden en de gemeente Westland in Zuid-Holland nu samen met de uitzendbureaus die migranten aan een baan helpen.

De Pool Gregory is zo’n acht maanden in Nederland en is een van de 30.000 arbeidsmigranten in de regio Haaglanden. Hij wil graag een vaccin. “Ik wil beschermd zijn tegen corona, weer een normaal leven kunnen leiden. En ik wil graag tussen landen kunnen reizen zonder in quarantaine te moeten. Wij wonen met z’n vijven in één appartement. Vier laten zich inenten, ik dus ook. Maar mijn vriendin is bang dat het pijn doet, zij wil niet.”

Lees verder via nos.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.