09:12
08 juni 2023

‘Zet het belang van het kind voorop en hervorm het kinderopvangstelsel’

‘Zet het belang van het kind voorop en hervorm het kinderopvangstelsel’

Het kinderopvangstelsel moet helemaal anders. Allereerst moet het belang van het kind voorop komen te staan. Daarnaast moet de financiële kant op de schop. Dit zeggen zeven organisaties, waaronder de PO-Raad, BoiNK en Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang in het Algemeen Dagblad.

Volgens de organisaties moeten alle kinderen bereikt worden zodat aan hen allemaal een kansrijke start gegeven wordt. De organisaties pleiten daarom voor een hervorming van het kinderopvangstelsel. Met name de financiële kant is ingewikkeld, waardoor laagopgeleide ouders buiten de boot vallen. Dat is op te lossen door de overheid rechtstreeks aan de kinderopvang te laten betalen. Dit beperkt terugvorderingen en maakt het systeem begrijpelijk voor ouders.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Doe 31 maart online mee en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april.

U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *