02:49
04 december 2023

WODC-onderzoek: overheden blijven privacywetgeving overtreden

WODC-onderzoek: overheden blijven privacywetgeving overtreden

Gemeenten monitoren massaal burgers op Twitter en Facebook.

Overheden houden zich nog steeds niet aan de in Nederland geldende privacywetgeving. Dat wordt duidelijk uit een rapport van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum (WODC). In maart komt het kabinet met een reactie op het rapport.

In het 162 pagina’s tellende rapport komen diverse situaties aan bod waaruit blijkt dat overheden zich niet aan de wetgeving houden. Dit geldt voor zowel de rijksoverheid als provincies en gemeenten. In juni 2021 besloot het kabinet om een onderzoek te starten naar de naleving van de AVG door overheden. Het WODC ging daar uiteindelijk mee aan de slag.

Lees verder via agconnect.nl

Leren over en reflecteren op veiligheidsthema’s als migratie, mensenhandelmaatschappelijke onrust, huiselijk geweld en ondermijning? Kom vanaf 9 maart 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met prof. dr. Bob Hoogenboom, dr. Hans Moors, prof. dr. Masja van Meeteren en prof. dr. Janine Janssen.

En lees hier alvast het artikel met spreker Hans Moors getiteld  ‘Demonstranten hebben ook altijd iets te vertellen’

Meer leren van prof. dr. Otto Adang e.a. over hoe je omgaat met maatschappelijke onrust en polarisatie?Kom vanaf 9 mei naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *