04:45
01 februari 2023

Weer verhalen over misstanden rond arbeidsmigranten

Weer verhalen over misstanden rond arbeidsmigranten

Arbeidsmigrante Dorota zegt bij bij een Westlands uitzendbureau te hebben gezien hoe medewerkers werden geïntimideerd door ‘bodyguards’ en vertelt dat een boze arbeidsmigrant in elkaar werd geslagen.

Haar verhaal is vanaf vandaag te lezen in het boek Arbeidsmigranten in Nederland van journaliste Hassnae Bouazza. De schrijfster geeft in samenwerking met vakbond FNV een “schokkende” inkijk in de werk- en woonomstandigheden van arbeidsmigranten in Nederland. Het boek is vanmiddag overhandigd aan minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bouazza deelt de verhalen van zes arbeidsmigranten in Nederland. Onder hen Dorota, een Poolse die in 2000 in de Westlandse kassen terecht kwam. Dorota sprak goed Engels en kon daardoor goed communiceren met mensen. Daarmee vond ze ander werk, eerst als tandartsassistente. Later werd ze ook de Nederlandse taal machtig en kwam ze te werken op kantoor bij uitzendbureaus.

Lees verder via wos.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *