01:11
06 februari 2023

We zijn te lief voor elkaar

We zijn te lief voor elkaar

Woningbouwprojecten hebben een gemiddelde doorlooptijd van zo’n tien jaar. Grote complexe gebiedsontwikkelingen nemen vaak vijftien tot twintig jaar in beslag.

Als je een paar decennia betrokken bent bij het opsporen van vertragingen en adviezen geeft om impasses te doorbreken, is het niet moeilijk om de cruciale factoren te benoemen.

Ik beperk mij hier tot de gemeenten. Ook marktpartijen kunnen forse vertragers zijn. Neem niet-professionele zij-instromers die te duur grond of vastgoed inkopen en daarna de gemeente bestoken met volgepropte plannetjes met krappe, uitgeklede appartementen. Net zo goed kunnen departementen, provincies, omgevingsdiensten, energiebedrijven en dwarse buren de rol van remmer met verve vervullen. Maar de gemeente heeft toch meestal de sleutelpositie.

Lees verder via romagazine.nl

Meer leren over als overheidsjurist over de Omgevingswet, Aanbestedingswet, Wob/Woo en 3 jaar werken met de AVG? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2021’ die start op 24 september bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs en wordt georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *