04:12
19 juli 2024

Wat is beter: een een- of tweehoofdig leiderschap van een IKC?

Wat is beter: een een- of tweehoofdig leiderschap van een IKC?

Het is een discussie die al langer speelt: hoe geef je leiding aan een IKC? Met één directeur, meestal afkomstig uit het onderwijs, of met twee, waarbij ook de opvang direct in de leiding is vertegenwoordigd? Rudie Peeters (opvang) en Jos Boonman (onderwijs) geven hun visie.

Voor Jos Boonman, tot voor kort directeur van een aantal IKC’s in de regio Zevenaar, is het duidelijk: een eenhoofdig leiderschap is veruit het beste. ‘Het gaat bij een IKC om een doorlopende leerlijn van 0 tot 13 jaar, en daar hoort een organisatie bij die daar volledig op is ingericht. Met één persoon aan de leiding, zodat je echt kunt uitgaan van één visie. Dat geeft duidelijkheid voor kinderen, ouders en medewerkers.’

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Meer leren van Thecla Goossens, Loes van Wessum en Bregje Spijkerman over leiderschap? Kom naar de HCB Seminarreeks ‘Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC’ die start op 21 april.

U kunt ook eerst het introductie seminar volgen op 6 april getiteld ‘Pedagogisch Leiderschap – Leiding geven aan een lerende organisatie’ met Dr. Loes van Wessum.

Leren over doelgericht ontwerpen en inrichten van uw kinderopvang, basisschool en IKC? Kom 31 naar Rudolf Magnus in Utrecht en leer van Yvette Vervoort, Buro8020, Ineke Oenema, lector Early Childhood aan NHL Stenden Hogeschool, Joost Hillen, architect, j2o Architectuur, Simone Sorber, pedagogisch interieur ontwerp, Martin van Rooijen, pedagoog en promovendus, Universiteit voor Humanistiek te Utrecht en Carlijn Kramer, Projectmanager / adviseur Huisvesting & Vastgoed at Twynstra Gudde

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *