01:03
30 maart 2023

Waarnemend burgemeester Bijleveld: “Vuurwerkverbod lastig”

Waarnemend burgemeester Bijleveld: “Vuurwerkverbod lastig”

Waarnemend burgmeester Ank Bijleveld van Almere betwijfelt of een verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk in de stad de beste oplossing is. Dat zei Bijleveld maandagavond bij de nieuwjaarsreceptie van de gemeente. Een verbod op het zelf afsteken van vuurwerk zal volgens Bijleveld ook zeer ingewikkeld zijn om te handhaven.

“We hebben binnen Almere natuurlijk in de gemeenteraad een discussie gevoerd over een vuurwerkverbod. Dat deden we net voor Kerst. En dan zie je dat de verhouding half half ligt.” De waarnemend burgemeester zegt blij te zijn met de wijze waarop de oudejaarsnacht in Almere is verlopen. “Er zijn geen grote ongelukken gebeurd. En het is gelukkig ook niet zo dat er in onze provincie hulpverleners zijn belaagd. Maar ik vind het verwerpelijk wat er in het land gebeurt.”

Bijleveld zegt persoonlijk voorstander te zijn van het organiseren van een grote show op een centrale plek. “Het handhaven is echt heel moeilijk met de huidige regelgeving. Er zijn een aantal dingen die gewoon verboden zijn en een aantal dingen mogen wel afgestoken worden. Wij hadden vuurwerkvrije zones in Almere en die hadden we in heel Flevoland. Die zones kan je natuurlijk handhaven want daar mag niks. Dat is het meest makkelijk om te doen. En al die andere dingen, die zijn allemaal ingewikkeld.”

Lees verder via 1almere.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd van politie, officier van justitie of hoofd OOV op veiligheidsthema’s als mensenhandel, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *