06:56
23 mei 2024

Waakhond waarschuwt jongeren voor cryptohandel, 15 procent komt in problemen bij waardedaling

Waakhond waarschuwt jongeren voor cryptohandel, 15 procent komt in problemen bij waardedaling

Jongeren hebben te gemakkelijk toegang tot apps om te handelen in crypto’s en ze maken steeds vaker gebruik van kopen op krediet. Kijk daarmee uit, waarschuwt financiële waakhond Autoriteit Financiële Markten (AFM). 15 procent van de cryptobeleggers komt in de problemen als de waarde daalt.

Beleggen in crypto’s wordt steeds populairder. Veel jongeren steken geld in digitale munten als bitcoin. En daar spelen aanbieders handig op in. Een account aanmaken kost slechts een paar minuten op de onderzochte apps. De toezichthouder op de financiële sector deed onderzoek naar drie beleggingsapps die zich op crypto’s richten.

Opgejaagd
Eenmaal binnen in de app is alles erop gericht de klant zo veel mogelijk te laten handelen. “Dat is niet altijd in het belang van de klant,” zegt Hanzo van Beusekom, bestuurslid bij AFM. De apps zijn zo ingericht dat klanten er zo lang mogelijk actief in blijven. Wie de app sluit, krijgt steeds pushberichten met mededelingen over waardestijgingen van crypto’s.

Lees verder via parool.nl

Meer weten over toezicht in verbinding? Kom naar de wegens succes herhaalde HCB Seminars Toezicht in Transitie 2024 – Toezicht in verbinding op 18 april en 16 mei 2024 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

In de HCB Seminarreeks Toezicht in Transitie 2024 gaat het dit najaar om de verbinding met de omgeving:

  • Toezicht voor de omgeving – Verantwoorde inzet van technologie (18 april)
  • Toezicht met de omgeving – Burgers en bedrijven betrekken (16 mei)

Sprekers zijn Bart Snels en Floryt van Wesel, Inspectie belastingen, toeslagen en douane, Gijs van Maanen, Tilburg Institute for Law, Technology and Society, Frans van Bruggen, DNB, UU en NSOB, en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *