09:22
20 oktober 2019

Voorlopig geen structureel ondermijningsfonds

Voorlopig geen structureel ondermijningsfonds

De regioburgemeesters riepen een dag voor Prinsjesdag op tot een structureel ondermijningsfonds, maar uit de plannen van het ministerie van Justitie en Veiligheid blijkt dat dit er voorlopig niet komt. Het blijft bij het eenmalige fonds van 100 miljoen euro en structureel 10 miljoen euro per jaar.

De boodschap op Prinsjesdag over ondermijning was nagenoeg dezelfde als vorig jaar: ‘Ondermijnende criminaliteit bedreigt onze samenleving en vraagt om meer urgentie en een stevigere aanpak van de overheid. In 2020 wordt de aanpak van ondermijning met een focus op drugshandel en criminele geldstromen verder versterkt. Een pakket aan anti-ondermijningswetgeving staat in de steigers,’ aldus het ministerie.

Lees verder via gemeente.nu

Meer leren over de juridische mogelijkheden van het openbare orderecht van Jan van der Grinten en Anita van den Berg van Kennendy van der Laan tijdens de HCB Seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor overheidsjuristen‘. Start 7 november.

Of kom naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Waar liggen burgemeesters wakker van?’ met o.a. prof. dr. Hans Boutellier, prof. dr. Bob Hoogenboom en burgemeester Lieke Sievers. Start 31 oktober.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *