02:44
12 juni 2021

Verruimde sluitingsbevoegdheid drugspanden: VNG-reactie

Verruimde sluitingsbevoegdheid drugspanden: VNG-reactie

De Eerste Kamer stemde gisteren in met verruiming van de sluitingsbevoegdheid van drugspanden door burgemeesters. De VNG ziet dit als mooie stap in aansluiting op de wensen uit de ‘proeve van wetgeving: Voorkomen en Aanpakken ondermijning’, opgesteld door de Regioburgemeesters.

We zien uit naar de vervolgstapppen!

Verruimde bevoegdheid
De huidige sluitingsbevoegdheid ziet alleen op situaties waarin drugs in een pand of woning worden aangetroffen, verkocht, afgeleverd of verstrekt. De burgemeester krijgt nu ook sluitingsbevoegdheid (op grond van de Opiumwet) in die gevallen waarin voorwerpen of stoffen worden aangetroffen die duidelijk bestemd zijn voor het telen of bereiden van drugs, zoals bepaalde apparatuur, chemicaliën en versnijdingsmiddelen.

Lees verder via vng.nl

Meer leren van Jan van der Grinten en Anita van den Berg (Kennedy van der Laan) als overheidsjurist over het actuele Openbare Orderecht en over andere actuele wetten? Kom vanaf 3 april naar de HCB seminarreeks ‘Juridische Update 2019 voor Overheidsjuristen’. Verder met o.a. Olaf Kwast (Wetgevingswerken) over de Omgevingswet en Jolize Lautenbach (NautaDutilh) over de Digitale Transformatie van het openbaar bestuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zes + negen =