09:19
28 juni 2022

Verklaringen kroongetuige Marengo aanleiding voor onderzoek naar pogingen moord

Verklaringen kroongetuige Marengo aanleiding voor onderzoek naar pogingen moord

De verklaringen van kroongetuige Nabil B. hebben ook zicht gegeven op de voorbereidingen en pogingen tot twee liquidaties in Utrecht en Rotterdam. Dat kwam dinsdag naar voren op de zevende dag van het requisitoir van het OM in het Marengo-proces.

De verklaringen van B. sluiten volgens het OM aan bij de resultaten van het onderzoek dat in Utrecht is gedaan naar een schietpartij op 11 oktober 2016. In dat onderzoek 09Tennis zijn destijds geen verdachten in beeld gekomen.

Het slachtoffer Abdelkarim ‘Abs’ A. zag bij het inparkeren van zijn auto een volledig in het zwart geklede man met bivakmuts zijn richting op komen lopen. De man hield een groot automatisch vuurwapen in de hand. Het beoogde slachtoffer reed op hoge snelheid op de man af, die wist weg te springen voor de auto. Een andere, grijze auto die dwars op de weg stond en de doorgang belette werd door hem aan de achterzijde aangereden.

Na de melding van de schietpartij kwam nog een melding binnen bij de politie over een autobrand. Dat was een grijze Seat Leon, die volledig was uitgebrand. De auto was ingedeukt aan de achterkant en het kenteken op de bumper aan de voorkant kwam overeen met een kentekenplaat die op de plek van de aanslag was gevonden. Het kenteken bleek vals. De auto was een paar maanden eerder gestolen.

Lees verder via om.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.