11:26
17 juni 2024

Veelpleger (23) maakt filmpje van schot met vuurwapen om stoer te doen

Veelpleger (23) maakt filmpje van schot met vuurwapen om stoer te doen

De officier van justitie heeft vrijdag een ISD-maatregel voor veelplegers geëist tegen een 23-jarige Emmeloorder. Met deze straf zou hij voor twee jaar worden opgenomen in een speciale inrichting, waar hij hulp krijgt bij zijn problemen. Doel is om overlast van hem in de toekomst te voorkomen. De man had afgelopen zomer een vuurwapen in bezit en maakte daar een filmpje mee. Hij kwam in zijn leven al heel vaak in aanraking met Justitie.

Volgens de verdachte had hij het pistool geleend van een vriend. ‘Ik wilde ermee een schot lossen ergens in een bos.’ Dat schot filmde hij, terwijl hij riep: ‘Voor je kankermoeder’. Een dag later zou hij het weer terug hebben gebracht naar de eigenaar.

Niet mocht lenen
Maar die zei dat de Emmeloorder het veel langer bij zich heeft gehouden. Hij vertelde ook dat hij het helemaal niet mocht lenen, maar zonder toestemming had meegenomen.

Een ex van de verdachte kreeg het filmpje tot overmaat van ramp onder ogen en vatte het op als een bedreiging aan haar adres. Zij had kort daarvoor het contact met hem verbroken, vertelde ze de politie. En daar zou hij boos over zijn geweest.

Lees verder via denoordoostpolder.nl

Meer leren over de integrale aanpak van veelplegers, verwarde personen en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2023’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *