02:02
16 augustus 2018

Expired: Tweede Kamer: Autoriteit Persoonsgegevens moet niet streng handhaven

Expired: Tweede Kamer: Autoriteit Persoonsgegevens moet niet streng handhaven

Vandaag is de Tweede Kamer akkoord gegaan met de Nederlandse invulling voor de nieuwe Europese privacywet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Daarbij nam de Kamer een motie aan die de Autoriteit Persoonsgegevens oproept de nieuwe wet voorlopig niet streng te handhaven.

De uitvoeringswet (toelichting) is nodig om de nieuwe Europese privacyregels per 25 mei 2018 van kracht te laten zijn. De nieuwe privacyregels gelden in de gehele EU en zijn in principe in elk land hetzelfde. Wel is er ruimte om op bepaalde punten een nationale aanpassing te maken. Soms is dat noodzakelijk. Zo wordt er in de Europese wet gesproken over een toezichthouder, maar elk land moet dan in eigen wetgeving de toezichthouder aanwijzen en bepalen hoe die wordt ingericht. In Nederland is dat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP).

Lees verder via privacybarometer.nl

Meer leren over toezicht in transitie? Kom naar de HCB Seminareeeks Toezicht in Transitie 2018: Toezicht met gezag – Gezag met toezicht die start op 16 mei in Den Haag. Korting voor leden van Vide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *