10:45
18 juni 2021

Trek eens een kaartje – over het écht zien van kinderen

Trek eens een kaartje – over het écht zien van kinderen

Wilma van Esch

Een bijzondere ontmoeting met een gepensioneerde schoolleider zette Wilma van Esch aan het denken over het echt zien van kinderen. Omdat we het druk hebben met registreren en organiseren, weten we soms nauwelijks iets te vertellen over de kinderen uit onze klas. Maar hoe zou je zoiets nu makkelijk kunnen veranderen? De schoolleider gaf Wilma een tip. Trek eens een kaartje!

Waaraan herken je een leerkracht in hart en nieren? Zijn het de ogen die gaan stralen als ze vertellen over hun praktijk en hun kinderen? Tijdens de lunch op een inspirerende conferentie ontmoetten we elkaar per toeval. Gewoon omdat er een tafel vrij was. ‘Ik ben allang met pensioen, maar kom nog steeds heel graag naar de conferentie’, vertelt hij me. ‘In de tijd dat ik schoolleider was vroeg ik de leerkrachten kaartjes te maken met de namen erop van ieder kind uit hun groep. In de vergadering vroeg ik hen dan bijvoorbeeld vijf kaartjes bij elkaar te trekken en alles te vertellen wat je van die betreffende kinderen weet aan elkaar te vertellen. En als dat erg weinig was, tja, dan wist je direct wat je te doen stond. Werk aan de winkel!’

Lees verder via nivoz.nl

Meer leren over de kwaliteit van kinderopvang? Kom 8 mei naar het Nieuwspoort Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau en met Yvette Vervoort (Buro8020), Josette Hoex (NJi) en Wilma van Esch (Projectcentrum Jonge Kind).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 − 7 =