12:08
22 maart 2023

Tot twee jaar cel voor ‘moderne slavernij’ in wietstekkerij Wittelte

Tot twee jaar cel voor ‘moderne slavernij’ in wietstekkerij Wittelte

Voor het uitbuiten van een Vietnamese vrouw in een wietstekkerij in een loods in Wittelte is een 58-jarige Vietnamese vrouw uit Amsterdam veroordeeld tot twee jaar cel. Vier mededaders kregen zestien maanden cel opgelegd, waarvan acht maanden voorwaardelijk.
De Vietnamese vrouw werd in december 2020 ontdekt tijdens een inval van de politie. De agenten rolden een wietkwekerij op en de vrouw bleek al wekenlang in de loods te wonen onder erbarmelijke omstandigheden. Ze verbleef in een caravan, die in de loods stond. Het was daar koud en donker. Ze deed haar behoefte op een tuinstoel, met een gat in de zitting en daaronder een emmer.

Betrouwbare aangifte
De verdediging twijfelde ernstig aan de oprechtheid van aangifte van de Vietnamese vrouw. Ze was daar vrijwillig en deed dit werk op deze manier ook in het buitenland, zeiden de advocaten van de verdachten. De rechter hechtte wel waarde aan de verklaring van de uitgebuite vrouw. Die was vrij constant en werd op meerdere delen onderbouwd met bewijsmateriaal, oordeelde rechter.

Lees verder via rtvdrenthe.nl

Meer leren van prof. dr. Masja van Meeteren, prof. dr. Jon Schilder, prof. dr. Bob Hoogenboom,  prof. dr. Janine Janssen Dr. Remco Spithoven en Dr. Hans Moors en  samen reflecteren als burgemeester op veiligheidsthema’s als arbeidsuitbuiting van migranten, cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *