04:20
09 juni 2023

Toezichthouder wil strengere beveiligingsmaatregelen voor zwaarste criminelen

Toezichthouder wil strengere beveiligingsmaatregelen voor zwaarste criminelen

Er zijn extra beveiligingsmaatregelen nodig voor een kleine groep gevangenen. Alleen dan kan worden voorkomen dat zij vanuit de cel hun criminele activiteiten voortzetten. Dat staat in een donderdag gepubliceerd advies van de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming (RSJ).

Die maatregelen moeten zoveel mogelijk zijn afgestemd op het gedrag van de opgesloten criminelen en de risico’s die zij met zich meebrengen.

“Verharding van criminaliteit vormt een actueel probleem voor de samenleving”, staat in het advies. Ook binnen gevangenissen is sprake van “een kleine groep waar een grote dreiging van uitgaat, bijvoorbeeld vanwege het risico op ondermijning van de rechtsstaat of bedreiging van personen”.

Lees verder via nu.nl

Leren van oa prof. dr. Masja van Meeteren over mensenhandel, maatschappelijke onrust & protest, ondermijning en huiselijk geweld?  Kom vanaf 9 maart en 30 maart 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Verder met prof. dr. Bob Hoogenboom, dr. Hans Moors en prof. dr. Janine Janssen.

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM is een van de sprekers op de geheel nieuwe 7e editie van het HCB Seminar Toezicht in Transitie – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei in de Grote Zaal van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs in Den Haag. Verder met Angeline van Dijk, inspecteur-generaal van Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), Prof. dr. (Karin) CG van Wingerde, Erasmus School of Law, Dr. A.M. (Meike) Bokhorst, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en Universiteit Utrecht en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Korting voor oud deelnemers en leden Vide.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *