03:27
05 december 2021

Toezichthouder vindt plan van aanpak NCG ‘goed genoeg’ om mee te beginnen

Toezichthouder vindt plan van aanpak NCG ‘goed genoeg’ om mee te beginnen

Het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) noemt het plan van aanpak van de Nationaal Coördinator Groningen (NCG) ‘goed genoeg’ om mee aan de slag te gaan. Dat laat de toezichthouder weten in een reactie op het plan.

In het plan van aanpak wordt onderscheid gemaakt tussen panden met een verhoogd risico, een licht verhoogd risico of zonder risico. De panden met het hoogste risico worden als eerste aangepakt. In totaal wordt uitgegaan van vijftienduizend adressen die onderzocht moeten worden of voor een deel al onderzocht zijn.

Aan de slag
Het SodM dringt er bij de NCG op aan om nu voortvarend aan de slag te gaan. Tegelijkertijd worden het Rijk, de provincie en de gemeenten opgeroepen om zo snel mogelijk te zorgen voor de voorwaarden voor een goede uitvoering van het plan, zodat er geen gedoe komt over bijvoorbeeld de financiën.

Lees verder via rtvnoord.nl

Meer leren over perspectieven op toezicht? Kom naar het door het Haags Congres Bureau georganiseerde Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie 2018 op 20 maart 2019 in Den Haag met oa prof. dr. Ian Leistikow (Erasmus, IGJ).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 × vijf =