10:35
31 juli 2021

Toezichthouder SodM blijft hameren op noodzaak tot crisisaanpak in Groningen

Toezichthouder SodM blijft hameren op noodzaak tot crisisaanpak in Groningen

Het is een intussen repeterend verhaal aan het worden, maar inspecteur-generaal Theodor Kockelkoren van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) ziet nog te weinig verbetering. En dus blijft hij zijn oproep herhalen: ‘Er is een crisisaanpak nodig in Groningen.’

Woensdag deed hij de oproep in de Tweede Kamer. Maar de toezichthouder valt dus in herhaling. Een jaar geleden deed Kockelkoren de oproep ook al, en anderhalve maand geleden nogmaals in een voortgangsrapportage van het SodM. Alleen een crisisaanpak doet recht aan de maatschappelijke ontwrichting in het bevingsgebied, vindt de baas van het SodM.

Lees verder via rtvnoord.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

elf − 10 =