11:57
04 oktober 2022

Toezichthouder: inlichtingendiensten houden zich beter aan de wet

Toezichthouder: inlichtingendiensten houden zich beter aan de wet

De inlichtingendiensten AIVD en MIVD zijn vorig jaar minder vaak door de toezichthouder op de vingers getikt dan het jaar ervoor. Dat meldt de Toetsingscommissie Inzet Bevoegdheden (TIB) in zijn jaarverslag. De commissie is een van de toezichthouders op de diensten en controleert bijvoorbeeld de verzoeken voor hacks en het tappen van kabels.

De AIVD kreeg bij 1,7 procent van de verzoeken voor dat soort zogenoemde bijzondere bevoegdheden ten onrechte toestemming van de minister. De toezichthouder floot de militaire inlichtingendienst (MIVD) in 3,1 procent van de gevallen na goedkeuring van de minister terug.

Lees verder via nos.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.