01:59
09 december 2021

Toezichthouder bevestigt zorgen corporaties: minder geld voor maatschappelijke opgaven

Toezichthouder bevestigt zorgen corporaties: minder geld voor maatschappelijke opgaven

De maatschappelijke opgaven van woningcorporaties komen onder druk te staan. De financiële positie van corporaties verslechtert, vooral omdat zij steeds meer geld kwijt zijn aan belastingen. Dat schrijft toezichthouder Autoriteit woningcorporaties (Aw). Ook de minister van Wonen onderkent deze ontwikkeling: ‘bij verder toenemende maatschappelijke ambities komen de financiële grenzen van corporaties sneller in zicht.’ Tot teleurstelling van Aedes kondigt ze echter geen stappen aan om de belastingdruk op corporaties te verlagen. 

Lees verder via aedes.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twee × een =