03:24
07 december 2021

Toezicht op basis van algoritmen: (Hoe) werkt dat?

Toezicht op basis van algoritmen: (Hoe) werkt dat?

Zelflerende algoritmen zijn overal en hebben veel impact op de samenleving. Slimme systemen bieden kansen, maar zorgen ook voor bezorgdheid. Vooral omdat de toepassing van die algoritmen soms misgaat, wat dan groot in het nieuws verschijnt. Niet zelden staat de werkwijze van de toezichthouder dan ter discussie. Hoe kunnen toezichthouders deze relatief nieuwe techniek op de juiste manier implementeren in hun praktijk? De komende maanden beschrijven we vanuit verschillende invalshoeken de rol van algoritmen in toezicht. Dit artikel is de eerste in die reeks.

Lees verder via toezine.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die online plaatsvindt op 2 december 2020 vanuit het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Volg 10 november online de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

9 + 15 =