03:26
25 januari 2022

Toeslagen: De dure lessen en de nieuwe belofte

Toeslagen: De dure lessen en de nieuwe belofte

Hoe voorkomen we een tweede toeslagenaffaire? Of anders gezegd: hoe treffen we in het nieuwe toeslagenstelsel de juiste balans tussen fraudebestrijding en dienstverlening? Een gesprek met Stan Basten, plaatsvervangend directeur Strategie, Recht & Beleid bij het directoraat-generaal Toeslagen. “We gaan veel terugbrengen van wat eerder bewust geschrapt was.”

Fraude en discriminatie. Onderzoek en onthullingen. Schuld en boete. De ‘toeslagenaffaire’ is hét politieke schandaal van deze tijd. Alom opgevoerd als schoolvoorbeeld van ‘institutionele vernedering’ en een afstandelijke overheid. Tienduizenden ouders kwamen in grote financiële problemen tijdens een strenge fraudejacht door de Belastingdienst. Bewindslieden sneuvelden, het kabinet trad af. En dus rees de vraag: hoe kon het zo misgaan?

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman). Korting voor leden van Vide en voor oud deelnemers Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zestien − 14 =