08:37
05 februari 2023

Tilburger opgepakt voor witwassen miljoenen euro’s

Tilburger opgepakt voor witwassen miljoenen euro’s

De politie heeft een 31-jarige Tilburger opgepakt voor grootschalige witwaspraktijken. Hij zou als bankier voor criminelen hebben gewerkt en wordt verdacht van het witwassen van meer dan zeven miljoen euro, meldt Omroep Brabant.

De politie doorzocht ook een woning van de man, een autobedrijf en meerdere garageboxen. Daarbij werden negen auto’s, een aantal dure horloges en een partij hasj met een straatwaarde van ruim 600.000 euro in beslaggenomen.

De man werd dinsdag opgepakt, aldus de politie vanochtend. In zijn woning vond de politie ‘digitale informatie’, waaruit zou blijken dat de verdachte het afgelopen half jaar drie miljoen euro heeft witgewassen. In het totaal zou de verdachte meer dan zeven miljoen euro hebben witgewassen in een tijdbestek van anderhalf jaar.

Lees verder via nos.nl

Leren en reflecteren als burgemeester, wethouder, hoofd OOV, hoofd van politie of officier van justitie op veiligheidsthema’s als cybercime, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom vanaf 9 februari 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, prof. dr. Jon Schilder en prof. dr. Janine Janssen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *