03:08
22 september 2023

Studie: “Europees antiterreurbeleid moet terug naar de tekentafel”

Het is twijfelachtig of de EU een duidelijke visie heeft omtrent terrorismebestrijding. Dat stelt een nieuwe studie in opdracht van het Europees Parlement.

In een nieuwe studie [europarl.europa.eu], in opdracht van het Europees Parlement, hekelen het International Centre for Counter-Terrorism (ICCT) en PricewaterhouseCoopers het gebrekkige leiderschap van de EU als het aankomt op terrorismebestrijding. Het antiterreurbeleid van de Europese Unie loopt als het ware achter de feiten aan.

De onderzoekers spreken van “een overvloed aan actieplannen, sub-strategieën en overlappende beleidsterreinen” binnen het Europese beleid. Ook zou er een eeuwigdurende reflex zijn om nieuwe maatregelen voor te stellen na iedere grote terreuraanslag, in plaats van het beter uitwerken van de bestaande systemen.

Volgens de onderzoekers moet de EU opnieuw aan de tekentafel zitten en het hele beleidsveld herontwerpen. “Om zo te starten met een schone lei en te analyseren wat werkt en wat niet werkt”, klinkt het in de studie.

Lees verder via DeMorgen.be

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *